Startsiden

Nyheder

Nyhedsbrevet

Bestyrelsesadresser

Links


Nyheder

Hiroshima-dag 6. august 2006
Den danske Pugwash-gruppe (www.pugwash.dk), SGI-Danmark (www.sgi-dk.org) , Det Danske Fredsakademi (www.fredsakademiet.dk) og Danske Læger Mod Kernevåben (www.dlmk.dk) afholder et seminar søndag 6. august. Det sker på årsdagen for bombningen af den japanske by Hiroshima.

Arrangørerne mener, at a-bombningen af de to japanske byer Hiroshima og Nagasaki, der fandt sted for seks årtier siden, til stadighed bør mindes. Dels p.gr.a. konsekvenserne for civilbefolkningen i byerne, dels fordi konsekvenserne af krig for altid var forandrede efter 6. august 1945. Den politiske eftervirkning af kernevåben-bombningen af Hiroshima og Nagasaki er stadig aktuel i en tid, hvor den internationale Ikke-spredningsaftale for kernevåben – ”The Non Proliferation Treaty” – er i fare for at blive afskrevet, og hvor 30.000 atomvåben stadig befinder sig på kloden. På trods af Den Kolde Krigs ophør, kaster disse våben stadig en mørk skygge over vores civilisations fremtid. Arrangørerne ønsker at oplyse og informere offentligheden om denne oftest oversete situation og bidrage til, at frigøre verden fra denne altoverskyggende trussel.
I arrangementet vil der blive afholdt taler af bl.a. den japanske ambassadør i Danmark Gotora Ogawa og Maj Britt Theorin, der er formand for ”The International Peace Bureau”.

Arrangementet afholdes på Askov Højskole, Maltvej 1, 6600 Vejen.