Startsiden

Nyheder

Nyhedsbrevet

Bestyrelsesadresser

Links


Nyheder

Hemmelige planer om bombning af Irans underjordiske atomkraftsanlæg
Israel har hemmelige planer om at bruge atomvåben til at ødelægge Irans anlæg til at berige uran.

Det skriver den britiske avis Sunday Times, som citerer kilder i det israelske militær for at to enheder fra det israelske luftvåben har trænet i at sprænge et berigelsesanlæg i Natanz i luften med små atombomber.

Tunneler ned til målene
Ifølge avisen skal konventionelle laserstyrede bomber åbne tunneler ned til målene. Derefter vil små atomsprængladninger blive affyret dybt under jorden for at begrænse radioaktive udslip.

To andre anlæg - et tungvandsanlæg ved Arak og et uranberigelsesanlæg ved Isfahan - skal efter planerne rammes med konventionelle bomber.

Ifølge kilderne vil et atomangreb kun komme på tale, hvis et angreb med andre våben ikke er muligt, og hvis USA ikke vil skride ind over for Iran.
Tre ruter til Iran
Turen fra Israel og til Iran og tilbage igen er på 3200 km. Som led i træningen har israelske piloter de seneste uger fløjet til Gibraltar. Man arbejder med tre mulige ruter ind i Iran, en af dem går over Tyrkiet.

Sunday Times noterer, at afsløringen af planerne kan være et bevist forsøg på at lægge pres på Iran for at få det til stoppe med berige uran.

FN's sikkerhedsråd vedtog i sidste måned at indføre sanktioner mod Iran. Men den iranske regeringen fastholder, at atomprogrammet udelukkende er fredeligt, og at arbejdet med at berige uran vil fortsætte.

Kilde: DR's hjemmeside 07.01.07