Startsiden

Nyheder

Nyhedsbrevet

Bestyrelsesadresser

Links


Nyheder

Rusland og USA er enige om, at tiden er moden til nye nedrustningsaftaler
Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at tiden er inde til at gøre fremskridt på nedrustningsfronten, efter at en ny aftale om at reducere strategiske våben mellem USA og Rusland er på vej.

- For første gang siden afslutningen på den kolde krig er det rette tidspunkt kommet i dag til at gøre virkelige fremskridt, når det gælder om bredt at genoptage den globale nedrustningsproces, sagde Lavrov, da han i dag talte på en FN-konference om nedrustning i Geneve.

Den mulighed må vi ikke gå glip af
- Jeg er overbevist om, at vi ikke må gå glip af denne mulighed, lød det fra russeren, der fredag mødtes med USA's udenrigsminister, Hillary Clinton.
Efter mødet meddelte de to landes udenrigsministre, at Rusland og USA er enige om at gå i gang med forhandlinger om en ny aftale om reduktion af strategiske våben; de såkaldte START-forhandlinger.

- Vi er enige om en arbejdsplan, og et godt forarbejde er allerede gjort, sagde Hillary Clinton og tilføjede, at en aftale skal være færdig i slutningen af året, hvor den gældende START-aftale fra 1991 udløber.

Lavrov sagde, at han tror, at Rusland og USA kan nå til enighed om det planlagte missilskjold.

Fra DR's hjemmeside 07.03.09